BİZİ YALNIZ BIRAKMAMAK İÇİN LÜTFEN ;

15.01.2010

HER DERDE DEVA MEYAN KÖKÜ

   Merhaba:
   Sizlere her derde deva Meyan kökünden bahsetmek istiyorum. Çevremdekilerden gözlemlediğim kadarıyla bir çok insan henüz bu şifa kaynağından haberdar değil.Ülkemizde bolca yetişmesine rağmen henüz adını bile bilmiyoruz bir çoğumuz.Soğuk algınlığından tutunda  ülsere kadar bir çok hastalığa derman.Özelliklede akciğer ve karaciğer hastaları için tam bir şifa kaynağı olarak biliniyor.

   Ben bu konuda geniş çaplı bir araştırma yaptım ve bu bilgileri sizlerlede paylaşmak istedim. Bakın bu mucize bitki nelere iyi geliyor.


Türkiye'de dere ve nehir kenarlarında bulunan meyan kökünün, mide ülseri, hepatit veprostat kanseri başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde şifa kaynağı olduğu bildirildi.


Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Klinik Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, meyan kökünün kaynatılarak ve suyu içilerek elde edilen ekstresinin çeşitli hastalıklara faydalı olduğunu söyledi.

Meyan kökünde, 'saponin, glisirizin, flamorait, kumarin, izoflavan' gibi günümüz tıbbında ilaç olarak kullanılan birçok yararlı madde bulunduğunu belirten Yiğitoğlu, "Bronşit, mide ülseri, soğuk algınlığı, öksürük, egzama, prostat kanseri, hepatit, artrit gibi iltihabi hastalıklar ve karın ağrılarında spazm çözücü gibi çok amaçlı kullanılmaktadır" dedi.

Yiğitoğlu, bronşit hastalığında faydalı olduğu bilinen saponinlerin, bakteri öldürücü ve virüs enfeksiyonlarına karşı ilaç olarak kullanıldığını ifade ederek, "Kumarin, antitirombosit etkiyle pıhtılaşmayı önleyici olarak damar sertliğinde yararlı olmaktadır. 2000 yılında ASCO Dergisi'nde yayımlanan birkaç makalede PC-SPES prostat kanserinde umut adıyla lanse edilen 8 bitkinin özünden oluşan ilaçtaki bileşenin biri de meyan köküdür. Meyan kökü kullananlarda potasyum kaybı olacağından, günde en az 1 adet muz yada 5-10 adet kayısı gibi potasyumdan zengin olan gıdalar yenilmeli" dedi.

"Beyin-damar, böbrek, karaciğer hastaları tüketmemeli"

Beyin-damar hastalığı, böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları olan kişilerin, çeşitli yan etkiler görülebileceği için meyan kökünü tüketmemeleri gerektiğini kaydeden Yiğitoğlu, meyan kökü kapsülünün, iltihap önleyici etkisi olduğu için hepatit hastalığında ise günde düşük dozda (200 mg) kullanılmasının yararlı olduğunu söyledi.
Yiğitoğlu, yüksek dozda ve 6 haftadan fazla meyan kökünün kullanılması durumunda toksik etkiler görülebileceği uyarısında bulunarak, 2-3 hafta kullanıma ara verilmesi gerektiğini belirtti.
Meyan kökünün, yüksek tansiyon, kalp atım düzensizliği, sodyum tutulması, potasyum kaybı, erkeklerde cinsel istek kaybına yol açabileceğine dikkat çeken Yiğitoğlu, "Kalp ilacı Digoxin kullananlarda bu yan etkiler daha fazla görülebilir. Tansiyon ve idrar söktürücü ilaçlarla da birlikte kullanılmamalıdır. Kanın pıhtılaşmasını önleyen ilacını kullananlarda da meyan kökünün, pıhtılaşmayı önleyici etkiyi artırabileceği göz önünde bulundurulmalı" dedi.
Yiğitoğlu, "Mide ve on iki parmak bağırsağı ülseri olan hastalar, günde 200-600 mgağızdan içilen kapsülleri 4-6 haftayı geçmemek şartı ile kullanmalı. Kabızlık nedeniyle ilaç kullananlar, meyan kökünü kullanırken potasyum kaybına karşı muz ve kayısı gibi meyveleri tüketmeli" diye konuştu.

Yiğitoğlu, meyan kökünün baş ve karın ağrısı, vücutta sıvı birikmesi (ödem) gibi yan etkiler de yapabileceğini dile getirdi. Meyan kökünün, 100-520 miligramlık kapsül şeklinde ya da sıvı şeklinde özünün tüketilebileceğini belirten Yiğitoğlu, "Meyan kökü, çay ya dasakız şeklinde de kullanılabilir" dedi.
Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, meyan kökü çayının yarım bardak kaynatılmış suya 2-4 gram meyan kökü atılarak, 5 dakika dinlendirildikten sonra içilebileceğini sözlerine ekledi.
alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

iletişim için;

Etiketler

jet networking (4) göz makyajı (3) oriflame (3) DORE (2) EK İŞ (2) ağrı kesici (2) baklagil (2) balık (2) ek gelir (2) fenerbahçe (2) futbol (2) (2) kozmetik ürünler (2) kusursuz ve dik göğüsler için birkaç egzersiz (2) makyaj malzemeleri (2) pierre cardin (2) rimel (2) su (2) yüzgeç (2) şeker (2) şifalı bitkiler (2) şişe (2) ADAÇAYI (1) Dolu (1) DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. (1) Göbek ve karın yağlarında korunmak için karışım (1) Mutfakta hijyen kuralları (1) SİRKE (1) anjin (1) antiseptik (1) avrupa networking (1) ayna (1) badem (1) bebek (1) bitter (1) bronşit (1) börek (1) büfe (1) bıçak (1) cam (1) cilt bakımı (1) deprem (1) detoks (1) dolaşım (1) dolgun dudaklar (1) doğal ürünler (1) dudak kalemi (1) duman (1) duvar (1) ekiş (1) enerji (1) et (1) ev (1) ev kadınları (1) fan (1) fang shui (1) fang shui mekan tasarımı (1) fileto (1) fındık (1) fırın (1) fıstık (1) gargara (1) gebelik (1) gece (1) gevrek (1) gögüs (1) görünmezlik pelerini (1) göz altı halkaları için (1) göz kalemi (1) gül (1) gıda ölçüleri (1) hamile (1) hediye (1) hepatit (1) hindi (1) ilaç (1) kahve (1) kakao (1) kalem (1) kapıda (1) kazanç (1) kağıt (1) kelebek (1) kgelir (1) kil maskesi (1) kozmetik (1) krem (1) krema (1) kremler (1) kristal (1) kulak ağrısı (1) kurabiye (1) kömür (1) kütük puflar (1) lezzet (1) light (1) lkelerden kurtulma yöntemleri (1) mantar (1) maymun.adem ve havva (1) merhem (1) meyan kökü (1) meyve (1) mutfak ürünleri (1) mutfakta kullanılan ölçüler. (1) muz (1) nefes (1) oje (1) operasyon (1) pane (1) para (1) parfüm (1) pembe maske (1) pet şişeden çanta yapımı (1) peynir (1) plates topu (1) pul (1) renault latıtude (1) rende (1) renkler (1) resim (1) resim kalemi (1) ruj (1) selülit gidericiler (1) sigara (1) silgibardak (1) silikon kek kalıbı (1) soğan (1) soğan'ın faydaları ve zararları (1) soğanın özellikleri (1) spor (1) stres (1) sürahi (1) süt (1) sıkılaştırıcı bakım (1) sıkıntı (1) takılar (1) tansiyon (1) tavuk (1) taşan rujlar için (1) tezgah (1) tutuklama (1) un (1) uzman (1) vefat (1) yara (1) yağ (1) yemek (1) yeryüzü (1) yumurta yağ (1) zeytinyağı (1) ÖYKÜ (1) ÜZÜM SİRKESİ (1) çanta asacağı (1) çerçeve (1) çeşni (1) çikolata (1) çiçek (1) çocuk (1) ölüm (1) ülser (1) Şeker Hastalığı (1) ŞİFALI BİTKİLER (1) şike (1)